FOTO: Vysoký dům se proměnil v plesající les

Foto: Josef Hon, Arkadie Teplice
  •  

Stejně jako v letech minulých, sešli se i letos zaměstnanci všech středisek Arkadie, aby se společně pobavili na rozhraní letních a podzimních pobytových akcí s nastávajícím předvánočním frmolem. V té době vrcholí výroba v chráněných dílnách a připravují se adventní akce pro veřejnost.

Více než sedmdesát zaměstnanců školy, sociálních služeb, chráněných dílen, ekonomického úseku či dopravy se sešlo ve Vysokém domě v Horské Bystřici, aby si zatančili za doprovodu hudební skupiny Voice, pochutnali na připraveném rautu a popovídali napříč středisky. Právě kontakt mezi středisky, ke kterému není v průběhu roku mnoho příležitosti, má pro soudržnost celé organizace velký význam. Každoroční setkání má vždy vyhlášené téma, tím letošním byla Hubertská zábava. Vedle několika myslivců a panenek, které se sem s nimi přišly potkat, opanovaly parket různé lesní bytosti, od bludiček přes muchomůrky až po celou škálu lesních zvířat.

Vedle velké skupiny lišek (ve vlastnoručně zhotovených perfektních maskách) se tu dokonce objevil i medvěd. Původní dojem, že jde o Méďu z Beskyd zatoulaného, zmizel, když ho horko přinutilo k částečnému odhalení a objevila se hlava ředitele školy Ivana Růžičky. Mírumilovně se choval i k jedné z mysliveckých panenek (ze které se vyklubala ředitelka Arkadie Lenka Machaloušová) když společně oslovovali přítomné. Jen parohy kupodivu nikomu nezdobily hlavu, ty koukaly jen z pytle pytláka Říhy. „Je příjemné vidět, že je u nás lidem dobře, že mezi vedením a lidmi v chráněných dílnách nestojí žádná bariéra,“ pochvaluje si Lenka Machloušová v kostýmu myslivecké panenky. Od půl jedenácté začal účastníky „Hubertské“ rozvážet mikrobus Arkadie po celém okrese, ale ti nejvytrvalejší plesali do pozdní noci.

Josef Hon, Arkadie Teplice


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*