Teplická gynekologie má nový pokoj paliativní péče

  •  

Nový komfortnější pokoj pro pacientky v těžké životní situaci má nyní k dispozici Gynekologicko-porodnické oddělení v teplické nemocnici. Na lůžkové stanici byl vybudován pokoj paliativní péče, který nabízí větší soukromí, možnost celodenního pobytu rodinného příslušníka, a to i s možností přespání.

Primář Gynekologicko-porodnického oddělení Lukáš Pondělíček uvedl, že pokoj bude hlavně určen pacientkám, které postihne perinatální ztráta ve druhém a třetím trimestru těhotenství. „Jedná se o indukované potraty kvůli vrozeným vadám plodu, samovolné potraty ve vyšším stadiu těhotenství a samozřejmě nejnáročnější z perinatálních ztrát, kterým je porod mrtvého plodu. Chtěli jsme, aby zde žena měla soukromí a možnost přítomnosti partnera, což pomůže v této těžké situaci,“ vysvětlil primář Pondělíček.

Pokoje paliativní péče se od standardních odlišují hlavně zajištěním absolutního soukromí, příjemným prostředím s možností využití dobrovolnické i kaplanské služby. „Pobyt na pokoji paliativní péče je zcela bezplatný,“ doplnila hlavní sestra Kateřina Vágnerová.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*