Dalších deset nových sanitek pro nemocnice, dvě budou v Teplicích

Foto: kzcr.eu
  •  

Deset nově pořízených sanitních vozidel v rámci postupné obnovy autoparku své vlastní zdravotnické dopravní služby představila Krajská zdravotní. Ty nahradí vozy nevyhovující současným potřebám.

„Ve zdravotnické dopravní službě máme během dvou let vyměněno 29 vozidel, podle rámcové smlouvy jich převezmeme ještě dvakrát po deseti. Jestliže řidiči najedou při přepravě pacientů v průměru na jedno auto 2 600 kilometrů za měsíc, určitě s obnovou autoparku neskončíme. Budeme muset do budoucna v každém ročním investičním plánu počítat s výměnou nejméně pěti sanitek. To je důležité, ale rozhodně to nebude jednoduché. Musíme v co nejkratší době přijmout opatření, abychom šli cestou ještě větších úspor a hledali další rezervy,“ zdůraznil Jiří Novák, předseda představenstva Krajské zdravotní.

Čtyři auta dostane zdravotnická dopravní služba v Děčíně, tři v Chomutově, dvě v Teplicích a jeden vůz bude pro stanoviště zdravotnické dopravní služby v Lounech.

Nové sanitky se od současných liší tím, že mohou převézt až pět osob najednou. Větší počet sedadel je výhodou pro doprovod převážených nemocných, úhrada za převoz od pojišťoven je pouze pro čtyři přepravované osoby v jednom sanitním vozidle.

Krajská zdravotní uzavřela rámcovou smlouvu na dodávku celkem 40 sanitních vozů za období čtyř let. Celková cena 10 sanitních vozů Fiat Ducato Light, vzešlá z veřejné soutěže, činí 11 355 050 Kč včetně DPH, kdy jeden vůz stál 1 135 505 Kč. V ceně je zahrnuta zdravotnická výbava, jako jsou například nosítka Medirol, infarktové křeslo Medirol Clubman nebo tři sedačky s tříbodovým bezpečnostním pásem.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*