TIP: Svezte se po obnovené dráze Žralokem nebo Hurvínkem

  •  

Projeďte se po obnovené Moldavské dráze historickým motorákem Hurvínek z Mostu nebo novým přímým spojem z Ústí nad Labem a Teplic soupravou Žralok. Slavnostní jízda k obnovenému provozu se koná už v neděli 18. listopadu.  Na Moldavě je pro všechny připraven bohatý doprovodný program.

Nový přímý spoj na Moldavu soupravou Žralok můžete využít z Ústí nad Labem hlavní nádraží, odkud vyjede v 8:24, přes Ústí nad Labem západ, Proboštov, Teplice, Louka u Litvínova, Lom u Mostu zastávka, Osek město, Hrob, Dubí, Mikulov, Mikulov Nové Město, a na Moldavu dorazí v 10:05. Zpět vlak odjíždí v 15:58.

Historický motorák Hurvínek vyjede v 9:05 hodin z nádraží v Mostě, přes Litvínov město, Louka u Litvínova, Osek město, Hrob, Dubí, na cílovou zastávku, historické nádraží Moldava dorazí v 10:40. Zpět se můžete vydat stejným vlakem v 16:35. Pro vlak platí zvláštní jízdné a neplatí tarify Dopravy Ústeckého kraje ani Českých drah. Jízdenky není možné zakoupit ve vlaku, na jednotlivých železničních stanicích.

Moldavská horská dráha Most – Freiberg nazývaná též Teplický Semmering byla oficiálně zprovozněna v květnu 1885, už v roce 1876 byl zprovozněn úsek do Oseku a 1877 do Hrobu. Úsek Louka u Litvínova – Moldava je od roku 1998 chráněn jako kulturní památka České republiky.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*