Známe osobnosti, které obdržely Cenu hejtmana za rok 2017

Foto: kr-ustecky.cz
  •  

Cena hejtmana Ústeckého kraje oceňuje výjimečné občanské zásluhy o rozvoj Ústeckého kraje. V pořadí již posedmé předal hejtman kraje Oldřich Bubeníček za účasti partnerů ocenění pěti významným osobnostem našeho regionu.

„Sešli jsme se zde, abychom oslavili nejen dvě významná osmičková výročí, ale také předali ceny pěti osobnostem. Velmi mě těší, že mohu na jednom podiu stát s významnými osobami našeho kraje, které svoji píli a schopnosti zúročují právě v tomto regionu. Za to vám patří obrovský dík a uznání,“ přivítal zaplněné hlediště hejtman Oldřich Bubeníček.

Cenu hejtmana za rok 2017 v oblasti kultury získala Severočeská filharmonie Teplice, za vědu a výzkum si cenu odnesla docentka Zdeňka Kolská, v oblasti sociální a zdravotní včetně záchrany lidského života uspěla zakladatelka Nadace VK Veronika Kašáková, v kategorii regionální rozvoj cenu získal zakladatel zubrnického skanzenu František Ledvinka a za sport si cenu odnesl šéftrenér karate Josef Rajchert.

Nominace procházejí posouzením komisí Rady Ústeckého kraje a radní následně doporučí konkrétní jména Zastupitelstvu Ústeckého kraje, které o udělení rozhoduje. Letos na krajský úřad dorazilo 25 nominací.

Slavnostní večer byl oslavou stého výročí vzniku samostatného Československa, které si tento rok připomínáme, i oslavou dalšího významného osmičkového výročí. Severočeská filharmonie Teplice slaví úctyhodných 180 let od svého vzniku.  Po slavnostním předávání Ceny hejtmana si publikum mohlo užít koncert v podání právě Severočeské filharmonie. Součástí večera byl také křest knihy, která byla vydána na počest výročí filharmonie.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*