Nejde jen o benefity pro zaměstnance, ale také o handicapované i ochranu přírody

  •  

V soutěži Cena Ústeckého kraje za společenskou odpovědnost se poprvé vyhlásilo Speciální čestné uznání. To získala společnost AGC Flat Glass Czech. Tepličtí skláři v minulých třech ročnících ve své kategorii pokaždé zvítězili. Podle pravidel soutěže proto už letos nebyli zařazeni do soutěže jako takové, ale získali speciální čestné uznání.

V AGC jsou podle vlastních průzkumů zaměstnanci spíše nadprůměrně spokojení, zejména s prací u firmy a svými podmínkami, mají zájem se rozvíjet v rámci své profese a preferují stabilitu, kterou u firmy mají. „Zaměstnancům nabízíme v AGC mnoho benefitů, například příspěvek zaměstnavatele na penzijní a životní pojištění, 3 placené dny v případě zdravotní indispozice, oceňování dlouholetých zaměstnanců, program lázeňské péče, speciální preventivní programy a rehabilitační programy,“ řekl personální ředitel AGC Libor Sehnal.

V ochraně životního prostředí podporuje sklářská společnost Českou ornitologickou společnost a společnost Alka Wildlife v ochraně ptactva – na jednom z komínů řetenické sklárny byly vytvořeny podmínky pro zahnízdění sokola stěhovavého a jeho mláďat. Podporuje mnoho dalších společností jako například teplickou Arkádii, které každoročně předává finanční dar na slavnostním galavečeru pro zaměstnance a zároveň AGC podporuje prodej výrobků z chráněných dílen Arkadie.

„Aktivity firmy v rámci společenské odpovědnosti jsou dlouhodobou investicí do jejího budoucího rozvoje. Společenská odpovědnost už dávno není vnímána pouze jako  ́příspěvek na charitu ́. Společenská odpovědnost se stále více přesouvá do roviny vztahu firmy a zákazníka – pravdivá komunikace směrem k zákazníkům, firmy a zaměstnance – zajištění bezpečnosti práce, firmy a životního prostředí – ochrana životního prostředí a obecně snižování dopadu činnosti firmy na životní prostředí,“ řekl country manažer společnosti AGC pro Českou republiku Zdeněk Frelich.

A dodal, že vše patří do firemní filozofie skupiny AGC. „Těší mě, že jako velký zaměstnavatel v regionu držíme v této oblasti laťku dlouhodobě vysoko. Ze získaného ocenění mám velkou radost a věřím, že značka AGC je a nadále i bude inspirací i pro ostatní zaměstnavatele nejen v regionu,“ podotkl.

Firmy ze skupiny AGC se pravidelně umisťují na předních příčkách soutěží o společenské odpovědnosti a péče o zaměstnance nejen v regionu, ale i na celostátní úrovni. Dlouhodobě patří mezi nejlepší zaměstnavatele v České republice.

Soutěž Cena Ústeckého kraje za společenskou odpovědnost vyhlásili letos Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje a Ústecký kraj již počtvrté. Do letošního ročníku soutěže se přihlásilo 43 subjektů. Vedle kategorie firem nad 1000 zaměstnanců organizátoři vyhlašují vítěze v kategoriích firma nad 250 zaměstnanců, firma do 250 zaměstnanců a veřejný sektor.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*