Kupte dárečky od dětí z duchcovského dětského domova, pomůžete

  •  

Děti z Dětského domova v Duchcově se zapojily do celorepublikového charitativního projektu Obchůdky s Albertem. Cílem akce je pomoci připravit děti na vstup do reálného života a zábavnou formou umožnit nahlédnout do světa podnikání. V průběhu celého roku děti vyráběly vánoční dekorace a drobné dárečky, jejichž zakoupením je nyní můžete podpořit.

Děti z Dětského domova v Duchcově se na akci připravovaly dlouho dopředu. Výroba dárků a dekorací probíhala několik měsíců. Nejprve se děti zapojily do kreativní a tvůrčí fáze při vymýšlení a pak i při vyrábění. Nyní si vyzkouší i samotný prodej. Zábavnou formou se tak naučí novým dovednostem a vyzkouší si, jaké to je podnikat od A do Z.

„I v letošním roce se děti z našeho dětského domova s nadšením zapojily do projektu Obchůdky s Albertem. Děti při své přípravě využily svých zkušeností z minulých let a nadále rozšiřovaly své znalosti z oblasti obchodování. Děti výrobu plánovaly, kalkulovaly ceny, připravovaly si potřebný materiál. Rozhodující byla samostatná výroba různých výrobků, při které se děti učily vzájemné spolupráci. V rukou dětí vznikali andílci, kominíčci, vánoční skřítci, stromečky, šperky z korálků, ozdobné zápichy, ozdobné lžičky, svícny, adventní věnce a další různé vánoční dekorace. O šikovnosti dětí se můžete přesvědčit na vlastní oči. Za utržené peníze můžeme nakoupit potřeby na volnočasové aktivity našich dětí nebo podniknout společné aktivity,“ říká Blanka Stádníková, ředitelka Dětského domova v Duchcově.

Malí prodavači zvládli kompletní organizaci letošních Obchůdků a pro své zákazníky připravili výrobky různého druhu. Podpořit jejich snahu a zručnost může naprosto každý během třetího adventního víkendu 15. a 16. prosince, a to v obchodě Albert Hypermarket Teplice, Srbická 464.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*