Koupaliště bude na Nové Vsi

Koupaliště pod vodojemem
  •  

Zastupitelé dnes vybírali jedno ze dvou míst, mezi kterými se rozhodovalo pro výstavbu nového koupaliště. Město před časem nechalo vytipovat lokality a z několika návrhů zbyly dva. A to starý sad Třešňovka pod Doubravkou a prostor pod vodojemem na Nové Vsi.

Na svém prosincovém jednání zastupitelé zvolili právě prostor pod vodojemem na Nové Vsi. Odborníci se při posuzování zaměřili na urbanistické hledisko, dopravní a hlukovou zátěž, samozřejmě také na finance a územně technické možnosti.

„Zvolené místo je prakticky ve volné přírodě, a to nabízí mimo jiné i potenciál dalšího rozvoje. V blízkosti je zdroj vody a sítě, navíc se jedná o jižní svah, kde není větrno. Místo je dále od obytných domů, takže lidé by nebyli obtěžováni hlukem návštěvníků koupaliště,“ přiblížila rozhodnutí po jednání zastupitelstva radní Věra Říha.

O obnovení koupaliště v Zámecké zahradě usilovali opoziční zastupitelé, kteří sbírali přes léto podpisy na petici. Tu podepsalo více než 800 signatářů. Koupaliště v Zámecké od 80. let postupně chátralo a v roce 1996 bylo uzavřeno. Za tři roky ho za 1,4 milionu město prodalo soukromníkovi. Dnes majitelé areál prodávají za bezmála 25 milionů.


  •  

1 komentář z Koupaliště bude na Nové Vsi

  1. Pěkný hnus teda. Zničit nám tady krásnou přírodu. Desítky lidi nám bude chodit přímo pod okny, budeme poslouchat křik z koupaliště atd atd. Chodíme sem na procházky s dětmi, se psy. Aby se lidi bez koupaliště nepos……🤮

  2. Myslím, že je to tak závažná věc, že by si Tepličané o tom měli rozhodnout sami v referendu. Jinak se mi to taky líbí, Zámecká zahrada je sice pěkné místo, ale na větší a modernější areál nestačí. Snad sem Arriva posílí i trolejbusy.

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*