Město se bude snažit odkoupit pozemky bývalého koupaliště

  •  

Tepličtí zastupitelé na svém prosincovém jednání rozhodli, že nové koupaliště postaví v prostoru pod vodojemem na Nové Vsi. Město však bude jednat s majiteli pozemků původního koupaliště v Zámecké o jejich odkupu. Zastupitelé schválili částku 6,3 milionu, kterou současným majitelům město za pozemky nabídne.

Cena, kterou chtějí za pozemky majitelé je však mnohem vyšší, jde přibližně o 25 milionů korun. Rozdíl to je velký, takže budou následovat další jednání o ceně.

Co by tam bylo, to zatím není jasné, ale obnova plovárny reálná určitě není. „Pokud se městu podaří vykoupit pozemky bývalého koupaliště v Zámecké zahradě, je naším záměrem vrátit tento prostor zpět do zámeckého parku s funkcí například sportovně-relaxační či jinou. Podle mého názoru by v tomto případě bylo vhodné oslovit Českou komoru architektů a vypsat architektonickou soutěž o návrh řešení tohoto prostoru a jeho nové funkce,“ dodává teplický primátor Hynek Hanza.

Koupaliště v Zámecké vzniklo v roce 1932 a od 80. let postupně chátralo, v roce 1996 bylo uzavřeno. Město areál v roce 1999 za 1,4 milionu prodalo soukromníkovi.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*