FOTO: AGC podpořila Arkadii a malého Kryštůfka

  •  

Teplická společnost AGC Flat Glass Czech letos v předvánočním čase věnovala 150 000 korun na pomoc dětem s postižením. Sto tisíc korun získala tradičně teplická Arkadie, která dlouhodobě pečuje o děti s tělesným nebo mentálním postižením. A padesát tisíc dostali rodiče malého Kryštůfka na speciální terapii. Finanční dary společnost AGC předala na svém tradičním Vánočním koncertě.

„Dárek v tomto předvánočním čase těm, kteří neměli štěstí, beru jako takové poděkování za úspěchy naší firmy. Zároveň bych byl rád, kdybychom inspirovali i další lidi k pomoci potřebným,“ řekl z velkoplošné obrazovky zprostředkovaně Zdeněk Frelich, country manažer skupiny AGC v České republice a popřál všem přítomným krásný večer i Vánoce a vše nejlepší do nového roku.

Teplické sdružení Arkadie sklářská firma podporuje dlouhá léta a pravidelně mu před Vánoci dává finanční příspěvek na jeho činnost. Ředitelka Arkadie Lenka Machaloušová při převzetí šeku za tuto dlouhodobou podporu poděkovala.  Kromě Arkádie sklárna vždy finančně podpoří i konkrétní mladé lidi nebo děti s handicapem.

Tentokrát se podpory dostalo malému Kryštofovi, který se narodil předčasně s vrozenou vývojovou vadou hydrocefalus, což je onemocnění, kdy dochází k nadměrnému hromadění mozkomíšního moku uvnitř lebky a mozku, a které se zpravidla řeší neurochirurgickou operací – zavedením tzv. shuntu (šantu), hadičky, která odvádí mozkomíšní mok. Kryštof má také levostrannou mozkovou obrnu a vývojově je na úrovni 18 měsíců až 3 let. Aby se dále vyvíjel, je nutné s ním pravidelně rehabilitovat a evokovat zdravé mozkové buňky. Jednou z léčebných metod je KLIM-THERAPIE, kterou nabízejí Lázně Klimkovice u Ostravy. Bohužel, i když dětem terapie pomáhá nejen v pohybu ale i mentálně, pojišťovna ji nehradí ani nepřispívá.

„Dvakrát do roka jezdíme s Kryštůfkem do lázní na různé terapie, které mu velice pomáhají. Není to vůbec levná záležitost, takže finanční prostředky určitě smysluplně zhodnotíme,“ shodli se dojatí rodiče.

Na koncertě zahrál Pirate Swing Band se speciálními hosty Ivanem Mládkem a Tonyou Graves. Zahráli swingové aranže hitů jiných hudebních žánrů.  Pirate Swing Band je nejpopulárnější swingová kapela u nás. Společnost Vánočním koncertem každoročně ocení práci svých zaměstnanců.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*