Velký úspěch kriminalistů. Vraždu objasnili za týden, loupežné přepadení za dva dny

  •  

Ústeckým kriminalistům se ve velmi krátké době podařilo objasnit dva závažné zločiny, ke kterým došlo v poslední době v Teplicích. Bližší informace k oběma případům policisté poskytli na tiskové konferenci.

Kriminalisté během jednoho týdne objasnili případ vraždy mladé ženy, jejíž tělo bylo nalezeno 12. prosince v teplické Nákladní ulici. „Muž z Ukrajiny se dohodl se ženou na sexu za 300 korun, jenže ona si poté cenu o 200 korun navýšila a s tím muž nesouhlasil. Žena proto začala vyhrožovat, že vše ohlásí jako znásilnění, to muže rozčílilo a vzteky ji ubil. Vše probíhalo za billboardem, kde byla nalezena,“ popsal případ vedoucí odboru obecné kriminality Martin Charvát.

Kriminalistům významně pomohly kamerové záznamy. Osmadvacetiletého Ukrajince, který byl v naší republice teprve dva týdny, zatkli v Novosedlicích, obvinili a nyní mu hrozí za vraždu a znásilnění 15 až 20 let vězení, případně doživotí. V současné době je ve vazbě.

Necelých 24 hodin stačilo kriminalistům k zadržení podezřelých z loupežného přepadení prodejny klenotnictví v Krupské ulici. Zloději ukradli zboží za zhruba 7 milionů korun a policie je dopadla v Praze.

„K přepadení klenotnictví v Krupské došlo v pondělí kolem 10:40 hodin. Pachatelé odcizili luxusní pánské a dámské hodinky různých značek a způsobili podle předběžného vyčíslení škodu téměř 7 milionů korun. Díky intenzivní operativní práci již následující den policisté ve spolupráci s pražskou policií zadrželi 4 cizince (32-41 let)“, řekl náměstek krajského policejního ředitele Zbyněk Dvořák a dodává, že zadržení byli obviněni z trestného činu loupeže a byl na ně podán návrh na uvalení vazby. Mužům teď hrozí 8 až 15 let vězení.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*