Podnikatelé mohou začít s dotací až 200 tisíc korun

  •  

I v letošním roce mohou začínající podnikatelé získat dotaci na rozjezd své firmy. O dotace lze žádat v rámci programu „Podpora začínajících podnikatelů v Ústeckém kraji pro rok 2019“. Celkem je v programu připraveno 8 milionů korun.

„Maximální částka, kterou může podnikatel od kraje získat je 200 tisíc korun, minimální pak 50 tisíc korun. Poskytnutá dotace může tvořit maximálně 70 % celkových uznatelných investičních i neinvestičních nákladů projektu. Maximální délka realizace projektu je 12 měsíců,“ upřesňuje Vít Hnízdil z ústeckého krajského úřadu.

Cílem dotace je zvýšit ekonomickou konkurenceschopnost našeho kraje podporou malého začínajícího podnikání, rozvoj podnikatelského prostředí regionu a tvorba nových pracovních příležitostí. Více informací na webových stránkách Ústeckého kraje www.kr-ustecky.cz v sekci „Dotace a granty“ – podsekci „Podpora začínajících podnikatelů“ nebo na seminářích pro žadatele, které se budou konat 23. 1. a 13. 2. 2019.

„Jedná se již o 4. ročník tohoto programu – v prvním ročníku v roce 2016 bylo podpořeno 27 podnikatelů, o rok později jich bylo podpořeno 46 a loni 22. O dotaci můžou začínající podnikatelé žádat od 4. února až do 8. března 2019,“ dodává Vít Hnízdil.

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*