Nový zimní stadion se bude jmenovat jednoduše „Zimák“

Foto: Hynek Hanza - primátor města
  •  

Stavba zimního stadionu vedle Sportovní haly Na Stínadlech jde do finále. V brzké době začne zkušební provoz a veřejnost novou ledovou plochu Zimáku vyzkouší nejpozději v únoru 2019. Navíc se do Teplic vrátí s novým stadionem i hokej.

„V současné době intenzivně řešíme vznik nového hokejového klubu a nastavení provozu pro veřejnost, školy nebo „hobby“ týmy. Počítáme jak s využitím pro veřejnost, tak se založením úplně nového hokejového týmu. V Teplicích hokej historicky byl a opět zde bude. Naší ambicí je, aby tu byly podmínky pro děti a mládež. V brzké době představíme i partnera, který bude vznik hokejového klubu zaštiťovat. Já pevně věřím v to, že se nám podaří otevřít stadion tak, jak bylo avizováno tj. na přelomu ledna a února,“ říká náměstek teplického primátora Jiří Štábl.

Rozměr ledové plochy splňuje kritéria pro většinu hokejových soutěží podle parametrů Českého svazu ledního hokeje. Na stadionu se budou podle pravidel hokejového svazu moci hrát třeba mládežnické zápasy, na extraligu mít parametry nebude. Hlediště haly pojme téměř 500 sedících diváků a součástí haly bude i sportovní ubytovna.

„Provoz Zimáku v úvodní sezóně plánujeme do konce dubna. Je potřeba, abychom vyzkoušeli veškeré technologie, a zároveň již nyní evidujeme velký zájem o veřejné bruslení a také hokejových hobby týmů. Letní výluka by pak neměla být příliš dlouhá, abychom umožnili konání hokejových kempů pro přípravu na další sezónu,“ dodává Jiří Štábl.

Teplický zimní stadion navrhl architekt Petr Sedláček a financuje ho město. Městskou kasu přijde jeho výstavba na přibližně 230 milionů korun. Na místě původního zimního stadionu vyrostlo obchodní a lanové centrum.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*