Na teplický Zimák se vrátí hokej

  •  

Teplice naváží na dřívější hokejovou tradici a s otevřením nového zimního stadionu se do města po více než devíti letech vrátí i hokej. Na Zimáku bude působit nově vzniklý hokejový tým HC Teplice Huskies, který založilo několik bývalých hokejových hráčů, kteří vyrůstali na dnes již neexistujícím teplickém hokejovém stadionu.

„Jakmile jsme se dozvěděli, že se v Teplicích bude stavět nový zimní stadion, okamžitě jsme si začali pohrávat s myšlenkou obnovit hokejový oddíl. Naším cílem bylo vrátit hokeji v Teplicích důvěru a začít budovat novou éru tohoto sportu. Postupnými krůčky chceme vybudovat silný mládežnický klub, který si bude zakládat na pevných zásadách, kamarádských vazbách a také transparentním účetnictví,“ okomentoval vznik nového hokejového klubu Martin Cimrman, předseda výkonného výboru.

Malí hokejisté budou mít k dispozici ledovou plochu o rozměrech 56 x 26 metrů splňující potřebná kritéria pro většinu hokejových soutěží podle parametrů ČSLH a také budou moci využít 10 šaten s kapacitou 22 míst. Na tribuny stadionu Zimák se vejde téměř 500 sedících diváků. První nábory budoucích hokejistů, chlapců i děvčat, budou probíhat na ledu u Olympie 20. ledna od 12:00 do 18:00, 21. a 22. ledna od 16:00 do 18:00 hodin a další po otevření Zimáku vždy v sobotu.

„Město Teplice dlouhodobě aktivně podporuje děti a mládež ve sportu, proto vítáme i tuto spolupráci s Huskies. Nejen, že vrátíme hokej do Teplic, ale doplníme sportovní aktivity ve městě o ty, které je možné provozovat na zimním stadionu a vytvoříme mládežnickou základnu ledního hokeje v Teplicích,“ doplnil Jiří Štábl, náměstek primátora.

Veřejnost novou ledovou plochu Zimáku vyzkouší zhruba v polovině února 2019. V druhé polovině února pak proběhne i slavnostní otevření za účasti mnoha známých tváří.

 

 

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*