Lyžařské areály nabízejí ideální podmínky

  •  

Chystáte se na zimní radovánky, ale nechce se vám vyrážet moc daleko? Kam do okolí zajet? Rádi poradíme.

Na Ústecku patří mezi nejoblíbenější Skiareál Telnice. Užít si zde můžete některou z devíti sjezdových tratí nejrůznějších obtížností. Aktuálně tu jsou ideální sněhové podmínky. Celodenní skipas pro dospělého vyjde na 500,- Kč a dětský na 350,- Kč. Pro nejmenší je připravena dětská školička včetně dětského lana. Samozřejmostí je i půjčovna lyží. Areál je v provozu od 9:00 do 16:00. Do střediska jezdí pravidelný ski bus, ale najdete tu i parkoviště v blízkosti vleku. Na další lyžování se můžete posilnit v občerstvení u vleku.

Na Teplicku si můžete zajezdit  ve Skiareálu Komáří Vížka. Tvoří jej tři sjezdové tratě různých obtížností. Červený Slalomák o délce 400 metrů, modrá Cvičná louka dlouhá 700 metrů a 100 metrů dlouhý dětský svah s vlastním vlekem. Nezapomeňte, že zde provozují pouze víkendový provoz a to od 9:00 do 16:00. Celodenní skipas přijde dospělého lyžaře na 260,- Kč a dítě na 180,- Kč. Občerstvení po lyžování vám nabídne Bufet u Kožíška.

Lyžařské středisko Sport Centrum Bouřňák se nachází u obcí Mikulov a Moldava v Krušných horách. Z vrcholu Bouřňáku vedou směrem do Mikulova 4 sjezdové tratě, jedna trať směrem do osady Hrob. Z hlavního parkoviště v Mikulově vedou tratě pro skialpové lyžování. V současné době jsou v provozu všechny sjezdovky, pokladna je otevřená pouze v Mikulově. Skipas na 4 hodiny tu dospělého vyjde na 400,- Kč, dítě do 6 let tu jezdí zdarma. Provoní doba střediska je od 9:00 do 16:00 hodin. Využít můžete i večerního lyžování, které se koná ve středu a v sobotu od 18:00 do 21:00 a stojí 350,- Kč. Provoz vleků a sjezdovek je celotýdenní. Nechybí zde lyžařská škola i půjčovna lyžařského vybavení. Zázemí pro lyžaře nabízí Ski bar na nástupní stanici vleku v Mikulově.

Ale i běžkaři si můžou užít letošní sněhové nadílky. Zimní běžecký areál Dlouhá Louka – Krušné hory nabízí 55 km strojově udržovaných běžeckých stop celotýdenně podle aktuálních sněhových a povětrnostních podmínek. Další variantou jsou běžecké tratě a okruhy v areálu osady Adolfov. Tratě nabízejí mírný terén ve dvou stopách s přímým napojením na lyžařský areál Zadní Telnice. Bližší informace získáte na webu www.kbstopa.cz.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*