Zajeďte si zabruslit na náměstí do Drážďan

  •  

Ani ne měsíc po skončení vánočního trhu Štrýclmarkt, se na drážďanském náměstí Altmarkt objeví Winterzauber, aneb další příležitost k posezení u svařeného vína i jiným zimním radovánkám. Až do 4. března tu můžete využít bruslařskou dráhu, obří skluzavku, lední dráhu na metanou, větrný mlýn s restaurací, dřevěné sruby s nápoji a občerstvením. V areálu se dá strávit celý den. Vedle sportovního vyžití, se tu ve vyhřátých srubech vaří a servírují tradiční saská jídla.

Na místě bude o víkendech a ve vybraných dnech, například na Valentýna nebo během masopustu i zábavní program. Starat se o zábavu a rozhánět zlé duchy budou pohádkové bytosti s rakouskými královskými kostýmy a další umělci a umělkyně. Do areálu na Altmarktu je vstup zdarma. V restauracích je k dispozici zhruba 90 míst k sezení.

 Bruslení

U bruslařské dráhy s lední plochou 15 x 40 metrů si návštěvníci mohou zapůjčit brusle za 3 eura. Cena za 90 minut bruslení je 3,50 € pro dospělé a 2,50 € pro děti. Po každých 90 minutách bruslení následuje vždy 30 minutová přestávka na úpravu ledu. Bruslit se bude od 10 dopoledne, kdy je dráha zpravidla rezervována pro školní třídy a školky. Bruslení pro veřejnost začíná zhruba od 12 hodin a trvá až do 22 hodin večer. Zapůjčení opory tzv. »pinquin« pro začínající bruslaře a bruslařky přijde na 5 €. V sobotu a v neděli dopoledne probíhá výuka bruslení pro děti pod vedením zkušených trenérů.

Metaná (lidová obdoba sportovní disciplíny curling)

Soutěže v metané (sport podobný curlingu) se budou pořádat na lední dráze o velikosti 20 x 5 metrů. Dráhu na metanou je nutné předem rezervovat.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*