Otevřou nový operační pavilon i záchytku

  •  

V areálu teplické nemocnice probíhají důležité investiční akce. Od listopadu je v nemocnici nový urgentní příjem. Díky němu jsou teď pacientům nepřetržitě k dispozici specialisté chirurgie, interny a neurologie.

Podle harmonogramu pokračuje výstavba nového pavilonu pro operační sály a centrální sterilizaci, která by měla být dokončena do července. V nových operačních sálech se budou provádět veškeré operace. Součástí projektu je i zřízení dvou parkovišť o celkové kapacitě 89 míst. Celková cena je téměř 185 milionu korun. Navíc dojde k dostavbě ještě jednoho nadzemního podlaží pro umístění anesteziologicko-resuscitačního oddělení a jednotku intenzivní péče chirurgických oborů.

V areálu teplické nemocnice bude ještě letos nově fungovat protialkoholní záchytná stanice v pavilonu C. Náklady na zřízení záchytky vyjdou na 13 milionů; roční náklady na provoz mají být asi 12 milionů.

Záchytka není v kraji od roku 2001 a nyní ji musí suplovat oddělení Emergency v jednotlivých nemocnicích. Kraj má v plánu zřídit do budoucna více záchytných stanic.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*