FOTO: Hadí lázně stále chátrají, žádný návrh na jejich opravu zatím u památkářů neprošel

  •  

Obyvatele Teplic znepokojuje osud Hadích lázní. Budova chátrá, podle posudku Českého vysokého učení technického je objekt životu nebezpečný. Vlivem působení počasí a toho, že se o památkově chráněnou budovu dlouho nikdo nestará, z objektu spadla část římsy. V těchto dnes musel majitel budovy část zdiva podepřít, aby nedocházelo k dalšímu zřícení.

Soukromý majitel chce objekt přestavět, ale jeho záměr zatím naráží na odpor památkářů. Jedná se o klasicistní pavilonový dům a navržené zásahy by podle památkářů poškodili památkovou hodnotu.

„Pokud chcete reagovat na současné požadavky legislativní, normové, a tak dál, tak do objektu musíte nějakým způsobem zasáhnout. Každý ze správců objektu nějak zasáhl, jen my nesmíme,“ řekl architekt Petr Sedláček, který na návrzích nové podoby Hadích lázní už devět let pracuje.

Lázeňská léčebna až pro 200 dětí s pohybovými poruchami v Hadích lázních v Teplicích. To je plán majitele budovy Jaroslava Třešňáka, který chce do Hadích lázní investovat kolem dvou set milionů korun. Dům bude stát odhadem 50 až 70 milionů a 130 milionů budou stát nové technologie. „Pod objektem je pramen, který by mohly lázně čerpat, objekt je napojen také na hlavní rozvod lázeňských pramenů,“ dodal Jaroslav Třešňák.


  •  

1 komentář z FOTO: Hadí lázně stále chátrají, žádný návrh na jejich opravu zatím u památkářů neprošel

  1. Ano klasika jako u většiny chátrajících nevyužívaných „památkově chráněných“ budov. Mám dojem že největší heozbou a škodná jsou právě památkáři kvůli kterým se ty baráky dřív rozpadnou než něco schválí.

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*