Sníh zaměstnal hasiče v kraji

  •  

Za posledních čtyřiadvacet hodin vyjeli hasiči v našem kraji k devatenácti událostem způsobeným sněhovou nadílkou. Nejčastěji šlo o popadané nebo nebezpečně nahnuté stromy.

„Hasičské jednotky v Ústeckém kraji vyjely k 19 spadlým nebo nahnutým stromům a větvím. Na dalších šesti místech v kraji odstraňovali hasiči sníh ze střechy nebo sněhové převisy,“ říká mluvčí hasičů Lukáš Marvan a upřesňuje přehled událostí:

Tři výjezdy měly jednotky v okresu Teplice, a to do Bohosudova a Maršova. V Bohosudově spadly dva smrky na vchod mateřské školy. Na ostatních místech to byly nahnuté stromy nad komunikací. V okresu Ústí nad Labem spadl strom přes silnici u Leštiny.

V okresu Děčín odstraňovali hasiči nahnuté, spadlé stromy a větve v šesti případech a to v Děčíně – Novém Městě, Bělé, Lipové, Bynově a Starém Městě. V Bynovské ulici spadly dva stromy na vedení veřejného osvětlení a v Teplické ulici poškodil spadlý strom fasádu domu.

V okresu Louny vyjely jednotky šestkrát, a to do Podbořan, Bílence, Holedeče, Líčkova, Lišan. Jednalo se o nakloněné nebo spadlé stromy na silnici. V okresu Litoměřice to byly tři výjezdy, a to k Sukoradům, Strážišti a Úštěku. V Strážišti strom strhl telefonní kabel, u Úštěku a Sukorad spadly stromy přes cestu.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*