Policie se zaměřila na chodce, nejsou vidět

  •  

V úterý ráno se policisté při dopravně bezpečnostní akci zaměřili na chodce v Bohosudově na Teplicku. Chodci patří mezi nejzranitelnější účastníky silničního provozu. Jedno z těchto důležitých pravidel je být za snížené viditelnosti dobře vidět. Polovina z kontrolovaných neměla reflexní prvky, proto jim je policisté rozdávali. Část chodců sice reflexní prvky měla, ale špatně viditelné. Akce se zúčastnil i koordinátor Besip pro Ústecký kraj.

„Aktivita policistů souvisí i s tím, že doba denního světla je stále krátká a mnoho chodců podceňuje svou „viditelnost“. V loňském roce navíc došlo v Ústeckém kraji k nárůstu počtu dopravních nehod s účastí chodce i nehod zaviněných chodci,“ přibližuje Šárka Poláčková, mluvčí KŘP Ústeckého kraje .

Policisté se zaměřují na kontroly chodců za snížené viditelnosti mimo obec i v obci a v rámci preventivních akcí jim předávají reflexní doplňky. Použití reflexního prvku na oblečení totiž zvyšuje viditelnost chodce ve tmě až na dvě stě metrů. Reflexní předměty je vhodné umístit nejlépe ke konci rukávů, blízko ke kolenům a do úrovně pasu.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*