Řidič otáčel patnáctimetrový autobus i s cestujícími na D8

  •  

Ústečtí policisté se opravdu nenudí. V současné době vyšetřují řidiče německého autobusu, který se na dálnici D8 z původního směru na Německo otáčel na směr Praha. Údajně proto, že se řídil navigací. Tento nebezpečný manévr udělal před tunelem Prackovice. Celý incident zaznamenali dispečeři Střediska správy a údržby dálnice Řehlovice a ihned to oznámili dálničnímu oddělení.

„Policejní hlídka kupodivu zastavila patnáctimetrový autobus s německou registrační značkou na témže místě, protože řidič autobusu se opět otočil již na exitu Velemín zpět na původní směr,“ řekla mluvčí policie Šárka Poláčková a dodala, že řidič své jednání odůvodňoval tím, že se řídil navigací.

V autobuse se přepravovalo devět cestujících, kteří cestovali touto mezinárodní dálkovou linkou do Berlína. Na místě se řidič podrobil dechové zkoušce na alkohol s negativním výsledkem. „Za uvedené jednání řidiči ve správním řízení hrozí sankce v rozmezí 5 000,- až 10 000,- Kč, zákaz činnosti od šesti měsíců do jednoho roku a 7 bodů do evidenční karty řidiče,“ doplňuje mluvčí.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*