FOTO: Teplický Zimák byl slavnostně otevřen

  •  

Teplice mají nový Zimák, který vyrostl vedle Sportovní haly Na Stínadlech. Zimák byl ve středu slavnostně otevřen za účasti vedení města a bývalých hokejistů Teplic, kteří si v nové hale zahráli exhibiční utkání společně s legendárními hráči Litvínova. Vidět jste tak mohli v akci například Jiřího Šlégra, Zdeňka Orcta, Petra Klímu, Jana Alinče nebo Jana Čalouna. Slavnostní úvodní buly jim vhodil primátor města Hynek Hanza s malým synem.

„Věříme, že nabídku veřejného bruslení a možnost pronajmout si ledovou plochu uvítají všechny věkové generace. Navázali jsme spolupráci s novým hokejovým oddílem HC Huskies a novým oddílem Krasobruslení Teplice. Otevíráme tak další kapitolu rozvoje sportu v našem městě,“ řekl primátor města Hynek Hanza.

Logo s vločkou a nápisem Zimák zdobí fasádu a oba vchody. Rozměry ledové plochy 56 x 26 m umožňují halu využít pro zápasy do úrovně I. ligy. Hlediště haly pojme 464 sedících diváků a součástí haly je i sportovní ubytovna. Původní parkoviště bylo rozšířeno a v současnosti nabízí 198 míst pro osobní automobily a 4 pro stání autobusů.

„Famózní je to propojení Zimáku a Sportovní haly, které se mohou vzájemně využívat. Když nebude led, tak tu může být něco jiného. Strašně to šetří náklady. A i já jsem překvapen tím, jak to dobře dopadlo. Je to další stánek pro Tepličany a jediné, co už opravdu chybí do městské infrastruktury je koupaliště, a pak budou Teplice téměř kompletní,“ dodal při slavnostním zahájení Jaroslav Kubera.

Teplický zimní stadion navrhl architekt Petr Sedláček a postavila ho společnost Syner Liberec. Stavba byla zahájena na podzim roku 2017. Městskou kasu přišel Zimák na 228 milionů korun. Na místě původního zimního stadionu vyrostlo obchodní a lanové centrum.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*