Ve městě chybí atletický areál, víceúčelová hala i cyklostezky

ilustr. foto
  •  

Sport a aktivní využití volného času řeší radnice. Vedle Sportovní haly Na Stínadlech vyrostl nový zimní stadion, brzy bude zrekonstruované a dostavěné aquacentrum. Přesto městu některá sportoviště chybí.

„Není žádným tajemstvím, že Teplicím chybí víceúčelový sportovní areál pro atletické disciplíny, zároveň si myslím, že by bylo potřeba mít další plnohodnotný prostor pro halové sporty, jako jsou basketbal, volejbal, možná i házená,“ říká náměstek primátora Jiří Štábl a dodává, že v současné době se pracovní skupina, složená i ze zástupců různých sportovních klubů, intenzivně zabývá přípravou plánu rozvoje sportu v Teplicích.

Výsledkem práce této skupiny by mělo být mimo jiné i vytipování dalších vhodných míst pro nová sportoviště. „Rozšíření palety sportovních aktivit úzce souvisí s dlouhodobou podporou sportující mládeže a dětí ze strany města,“ doplnil ještě Jiří Štábl.

Dalším problémem Teplic je absence cyklostezek a cyklotras. Jejich budování nebylo v minulosti v lázeňském městě prioritou a nejeden cyklista potvrdí, že projet městem není úplně snadné. „Ano, je potřeba zamyslet se i nad tím, které vhodné cyklotrasy by mohly být ve městě zřízeny. Co se týče tématu cyklotras a cyklostezek, určitě bude stát za zamyšlení možné napojení na některé ze stávajících tras v rámci regionu. Téma cyklostezek/cyklotras padlo i na nedávném sněmu starostů, který se konal zde v Teplicích,“ dodává náměstek primátora.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*