Primátor: Do Trnovan je potřeba investovat

Studie Masarykovy ulice s komplexem Jezevčík
  •  

Radnice v Teplicích chce podle primátora Hynka Hanzy zkulturnit část Masarykovy ulice v Trnovanech. Nechala si za 193 tisíc korun vypracovat loni na jaře studii na vylepšení prostoru od kruhového objezdu poblíž OBI po červený kostel. Jde hlavně o podlouhlý objekt s obchodními prostory, kterému se říká Jezevčík.

Studie je téměř rok hotová, začalo už město s vlastníky nemovitostí jednat?

Jednání s majiteli začalo již v minulém roce a stále pokračuje. V současné době shromažďujeme jejich vyjádření k záměru a podmínky, za kterých jsou ochotni a schopni spolupracovat s městem v rámci úprav jejich nemovitostí. Tyto informace následně poskytneme radě respektive zastupitelstvu města ke zhodnocení a rozhodnutí o následném postupu města. Po vyjasnění míry spolupráce mezi městem a soukromými vlastníky zahájíme projekční přípravu.

Jaký je asi výhled, kdy by se mohly nějaké úpravy začít realizovat?

Předpokládám, že k dalšímu posunu dojde do poloviny tohoto roku a budeme moci zahájit projektování. Trnovany by to bezesporu pozvedlo.

Považujete tuto část města za problematickou?

V současnosti považuji tuto lokalitu za místo, kam je třeba ze strany města směřovat investice do veřejného prostoru včetně následné údržby. Město těžko může ovlivnit chování lidí či strukturu obyvatel, ale může k tomu přizpůsobit veřejný prostor tak, aby negativní dopady byly co nejmenší, neboli jednodušeji napravitelné


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*