Jak se řídí jen rukama, si můžete vyzkoušet

  •  

O nadcházejícím víkendu si přijďte vyzkoušet trenažér vozu pro řidiče se zdravotním postižením. Díky trenažéru řízení auta jen rukama, a pomocí simulace se dostanete do „kůže“ řidiče na vozíku. Instruktory řízení budou samotní řidiči s handicapem. Trenažér řízení ručního vozu, bude k dispozici v OC Galerie. Formou počítačové hry si každý zájemce bude moci „projet“ závodní dráhu a zasoutěžit si o nejrychlejší čas.

V sobotu ve 14 hodin přislíbila svou účast i Tereza Bártová, projektová koordinátorka a bojovnice tělem i duší, kterou před dvěma lety napadl zákeřný meningokok. Tereza totiž přišla o obě nohy a většinu článků prstů na rukou. Kvůli nefungujícím ledvinám navíc podstoupila v pražském IKEMu transplantaci. I přes veškeré zdravotní komplikace usedla za volant a nyní je řidičkou speciálně upraveného automobilu.

„Řídit jsem znovu začala po osmi měsících od propuštění z nemocnice. Myslela jsem si, že mi bude trvat, než si na ruční řízení zvyknu. Přece jen jsem sedm let řídila nohama. Nakonec šlo všechno až překvapivě rychle. A díky tomu, že mám automatickou převodovku, to opravdu nebylo vůbec složité učení. Ale pro jistotu jsem si zařídila ještě jízdy v autoškole,“ říká Tereza Bártová a s úsměvem dodává, že největším problémem pro ni byla ze začátku citlivost brzdy, kdy se svým spolujezdcům omlouvala za „vytahané krky“. Možnost samostatně řídit automobil pro ni znamenala neskutečný posun dopředu, dala jí samostatnost a volnost.

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*