Krása pomohla už počtrnácté

Foto: kzcr.eu
  •  

Krása pomáhá dětem přinesla tři sta pět tisíc korun. Tradiční charitativní akci organizuje modelka a Miss Sympatie 2002 Lenka Taussigová Kocmanová. Peníze každoročně putují do některé z nemocnic Krajské zdravotní.

Letos vybranou částku využijí na dětském oddělení Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem a také na odděleních v Mostě a Chomutově. Navíc dalších 35 tisíc pořadatelé použili na speciální chodítko pro malého Tadeáše z Duchcova, který má vzácnou chorobu.

„Pomoc dětem je to nejkrásnější, co může být,“ podotknul na adresu benefiční akce hejtman kraje Oldřich Bubeníček.

V Severočeském divadle opery a baletu v Ústí nad Labem se na přehlídkovém mole předvedla řada modelek i „missek“ z let minulých. Kulturní program obstarala Eliška Lüftnerová, ústecká zpěvačka. Večerem provázel Ray Koranteng. Za dobu, co akce trvá, se vybralo téměř pět milionů korun.

„Akci ve prospěch dětí hospitalizovaných v nemocnici jsem se rozhodla realizovat téměř dva roky po soutěži krásy. Neustále jsem se sama po České republice zúčastňovala charitativních projektů a v Ústí nad Labem se žádná módní charitativní přehlídka nekonala. Každý rok mám radost z toho, že se mi podařilo někomu pomoci,“ dodala Lenka Kocmanová Taussigová.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*