Žáci školy Arkadie v bílé stopě

dav
  •  

Rekreační sport byl vždy v Arkadii podporován. Jak žáci školy, tak i dospělí klienti sociálních služeb či zaměstnanci chráněných dílen se mohou zúčastňovat kroužků nebo pobytových akcí se sportovní tematikou.

Oblíbenou sportovní činností je po celou dobu existence Arkadie běžecké lyžování. Po několika hubených letech se letošní zima pochlapila a tak lyžařský výcvik žáků školy, který v posledních letech už tradičně probíhá na Božím Daru, měl výborné sněhové podmínky.

Parta sedmi mladých lyžařů ujela se svými instruktory v bílé stopě každý den 14 kilometrů. Jejich úroveň byla různá, od úplné začátečnice až po dva frekventanty, kteří si k běžkám přidali i sjezdovky. „Všichni se moc snažili a opravdu makali,“ říká ředitel školy a zároveň jeden z instruktorů, Ivan Růžička.  Jako sportovní bonus si uprostřed týdne užili lyžaři podvečerní pobyt v bazénu v Jáchymově.

Možná, že se někdo z těchto adeptů lyžařského sportu vydá ve stopě Adély Šavlové, zaměstnankyně chráněných dílen Arkadie, která je velmi úspěšná na mezinárodních soutěžích Hnutí speciálních olympiád.

Josef Hon, Arkadie Teplice


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*