O víkendu začíná nová turistická sezóna

  •  

Letošní turistická sezona startuje už o tomto víkendu a během ní, se lidé mohou těšit na různé novinky.

Oblíbené turistické lodě mezi Ústí nad Labem a Litoměřicemi a mezi Ústí nad Labem a Hřenskem letos vyplují hned od začátku sezóny.  „V období od 12. července do 30. srpna jsou novinkou „Nučnické plavby“, pravidelné páteční plavby mezi Ústí nad Labem a Nučnicemi. Nabídka mimořádných plaveb nově přináší podzimní plavbu 16. listopadu z Ústí nad Labem na podzimní otevřené sklepy v Roudnici nad Labem,“ říká Michaela Morrice Zárybnická z krajského úřadu.

Na konci března vyjede také většina nostalgických motoráčků a turistických vlaků, které budou většinou v provozu až do konce října. Novinkou je Vejprtská horská dráha mezi Chomutovem, Křimovem a Vejprty. Kromě pravidelných víkendových spojů s motoráčků s cyklovozem budou o prázdninách i mimořádné nostalgické jízdy historických souprav.

Do turistických železničních linek je v letošní sezóně nově zařazena i svými úchvatnými mosty a tunely vyhlášená Moldavská dráha. Na Moldavu v Krušných horách se dostanete, buď motoráčkem s vozem pro přepravu kol směrem od Mostu nebo soupravou RegioShark (Žralok) od Teplic a od Ústí.

Na Moldavu se ale můžete svézt i historickými vlaky během mimořádných jízd ke Dnům evropského dědictví 7. a 15. září na trase Most – Moldava.

Od soboty začnou jezdit i cyklobusy. Těch bude celkem jedenáct a jezdit budou například do Krušných hor. Několik cyklobusových linek bude letos zrušeno, ale jen na letní sezónu 2019, a pak znovu obnoveno.  Kompletní jízdní řády včetně kalkulátorů jízdného naleznete na www.dopravauk.cz


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*