FOTO: Česká thajboxerská reprezentace v Bělorusku

  •  

Česká Muaythai Asociace (C.M.T.A.) vyslala 3. až 7. dubna sedm dětí vybraných z republiky na Muaythai Cup “STAYKI OPEN“ do běloruského Minsku. Z dubského klubu Leonidas byl vybrán Matěj Šimůnek 12 let a Lukáš Klaška 15 let, Lukáš Černý 12 let,Tomáš Barták 14 let z Hanuman gym Praha pak Tobiáš Barták 13let a z Tik Tak Rokycany Viktorie Jílková 12 let a Martin Petráš 16 let.

Do Olympijského sportovního komplexu nedaleko Minsku vyrazil český juniorský výběr pod vedením asistenta reprezentačního trenéra pro mládež Ladislava Horejše a za doprovodu Lukáše Jílka. Česká výprava byla nejzápadnějším zúčastněným státem, byli zde hlavně Bělorusové, Rusové, Litva, Lotyšsko, Gruzie a podobně. Tyto východní státy jsou známí tím, že u nich jsou bojové sporty na vysoké úrovni. Náš výběr ovšem zabodoval a stal se třetím nejúspěšnějším týmem. Všem reprezentantům se podařilo vybojovat medaile a to takto: Viktorie Jílková, Tobiáš Barták a Lukáš Černý – zlato, Tomáš Barták – stříbro a Lukáš Klaška, Martin Petráš a Matěj Šimůnek – bronz. Viktorie Jílková se navíc stala nejlepší ženskou zápasnicí turnaje.

Mezinárodního turnaje se zúčastnilo celkem 205 sportovců z osmi zemí

V ČR se 6. dubna konal i republikový trénink dětí Kids Muaythai Challenge IV kde z důvodu reprezentačního výjezdu a nemocí byla tentokrát slabší účast 12 detí z Dubí ovšem na soutěže dorazilo a dovezlo 3 zlaté , 5 stříbrných a 5 bronzových medailí. Tím, že já byl v Bělorusku měl děti na starost Michal Vinduška a David Štajnc, ten se převlékl za Muaythai maskota Českého lva, čímž se dětem stala soutěž zajímavější.

Tímto jím děkuji.

Ladislav Horejš, Leonidas Gym Muay Thai Dubí

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*