TJ Hvězda Trnovany slaví narozeniny

  •  

Fotbalová Hvězda slaví narozeniny. Protože jde o kulatiny, tak je oslaví se vší parádou. A to 4. května – přesně 100 let od založení klubu.

„Po slavnostním zahájení proběhne fotbalový turnaj mladších ročníků. Následovat bude oficiální část oslav za přítomnosti zástupců města i kraje. Po proslovech a předání ocenění legendám trnovanského fotbalu se všichni můžou těšit na utkání Staré Gardy Trnovany proti Sigi teamu v čele s Horstem Sieglem. Oslavy ukončí koncert kapel Gorily v Mlze a Mára Blue Band,“ popisuje Vasil Molnar, předseda organizačního výboru oslav.

Fotbalový oddíl Hvězda Trnovany byl založen 4. května 1919 pod názvem I. Dělnický sportovní klub Hvězda Trnovany. Prvním předsedou byl zvolen pan Stanislav Prchlík a první zápas sehráli fotbalisté Hvězdy 8. června 1919 v Mostě. V tomto utkání zvítězili 1:0, gól vstřelil K. Slavíček.

„Jedná se o nejstarší fotbalový spolek Teplicka a vůbec jeden z nejstarších ryze českých v severních Čechách a začátky nebyly jednoduché,“ říká Vasil Molnar a dodává:  „Klub měl různé názvy například Český lev, Stern, Spartak Somet, Baník TJ Trnovany. Pro všechny to však byla Hvězda, tento název se dostal i do tělovýchovné jednoty.“


  •  

1 komentář u TJ Hvězda Trnovany slaví narozeniny

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*