Bílý týden letos nebude

  •  

Akce, při níž měli v některých minulých letech občané města možnost odložit velkoobjemový odpad na veřejná prostranství, a následně byl zdarma odvážen svozovou společností, se v letošním roce neuskuteční.

Důvodem je zejména navážení odpadu „mimo teplickými“ občany z okolních obcí a v nemalé míře také zneužívání této akce podnikatelskými subjekty, výskyt volně odložených nebezpečných odpadů, případy zapálení hromady odpadů vandaly, opakovaně se objevující nové hromady odpadu po ukončení termínu úklidu, vyhlášeného pro Bílý týden, přičemž celá akce se tak vždy protáhla na 5-6 týdnů, rozebírání a roztahávání odpadu po okolí a znečišťování dalších ploch nepřizpůsobivými občany.

Tepličané mají možnosti, jak se i nadále zbavit odpadu zdarma, a to prostřednictvím velkokapacitních kontejnerů, celoročně rozmísťovaných na území celého města. Tyto kontejnery jsou přistavovány celkem na 125 stanovišť nebo prostřednictvím sběrného dvora, který se nachází v Úprkově ul. v areálu firmy Marius Pedersen a.s., která jej spravuje. Provozní doba: pondělí až pátek 8:00 – 18:00 a v sobotu 8:00 – 14:00 kromě státních svátků.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*