Tepličtí Nordians startují výhrou

  •  

Uskutečnil se otvírací zápas 4. divize mezi Most Hunters a Nordians Teplice na hřišti v Litvínově.

Teplický tým sice 13. dubna prohrál los, ale Hunters si zvolili výběr až v druhém poločase a Nordians tak startovali na míči. Hned od začátku se zapojil rookie running back Daniel Chyský. Prvním během získal pro svůj tým první down. Akci na to opět předával quarterback Lukáš Buřt míč na Dana, který to tentokrát vzal ze široka do pravé strany a doběhl si pro svůj premiérový touchdown ze vzdálenosti 30 yardů.

Poté přišla na řadu obrana Nordians, která se s tím vůbec nemazlila. Trio linebackrů Šmíd, Šlajchrt, Gröger několikrát proběhlo až k domácímu quarterbackovi a nedovolili mosteckým Hunters pořádně ani rozhehrát. Následovalo pro Most tedy rychlé 3 a ven, žádný posun po hřišti a Nordians se opět dostali na míč.
3 minuty před koncem 1. čtvrtiny měli tepličtí naschémovanou passovou hru. Už to vypadalo, že Lukáš Buřt míč odhodí, ale rychle se k němu dostali obránci Hunters. Rozhodl se tedy, že si míč nechá, rozběhl se a po pravé straně to Nordians opět vyšlo, tentokrát 40 yardovým runem právě Lukáše Buřta.
Ve druhé čtvrtině dominovali na obou stranách hlavně obrany a stav utkání se do poločasu už neměnil, Nordians šli do kabin s náskokem 13:0.

Druhý poločas pak zahájil lépe domácí celek. Pro 18 yardový pass od Aleše Tomance si za záda všech teplických obránců zaběhl Pavel Paul a Hunters tak snížili náskok na 13:6, potvrzení pro ně bylo neúspěšné. Útok Nordians ale odmítal zůstat u náskoku pouze jednoho touchdownu. Takže akci na to se precizně přes svého obránce uvolnil wide reciever Daniel Kozovy a dostal milimetrový pass od Lukáše Buřta. Hunters ho stíhali celých 70 yardů, nikdo už ho ale nedohnal a Dan se tak také dočkal svého prvního touchdownu.

3. čtvrtinu pro Nordians opět úspěšně otevřel Lukáš Buřt a zaběhl si pro svůj druhý runnový touchdown, tentokrát ze vzdálenosti 20 yardů. Hunters ale určitě nic nevzdávali, nejdřív se úspěšným kick returnem dostali téměř na polovinu hřiště, poté ještě pár běhy hlavně QB Aleše Tomance pronikli až ke koncové zóně Nordians. A tam se prosadil 12 yardovým runnem hostujcí posila Most Hunters Daniel Kamiński. Nordians si ale opět připravili rychlou odpověď. Útok přišel na hřiště a po pár rychlých akcích také hned klepali na dveře dalšího touchdownu. Tam se z pozice tight enda pro pass uvolnil Ladislav Bukva. Hunters tím byli trošku zaskočení a teplický TE tak mohl podél sideline doběhnout až do touchdownu. Pro Láďu to sice není první sezóna, nicméně letos na této pozici hraje poprvé a i pro něj to byl premiérový zachycený touchdown.
Hunters na to ještě chtěli zareagovat dlouhým passem do endzone a zvrátit tak alespoň skóré. Nicméně tam si na dlouhou přihrávku počíhal cornerback Honza Martinec, zachytil interception a během poté odvedl míč do bezpečné vzdálenosti na polovinu hřiště. Konec zápasu, Nordians vítězí 12:34.

Je zapotřebí ještě vyzdvihnout výkon obou kickrů. Jak Dana Kozovyho, který proměnil úspěšně 4 kopy z 5 po touchdownech, tak Vojtu Krunta, který zase svými výkopy vždy zahnal soupeře daleko a nedával jim tak možnost výhodné pozice na hřišti.

Největší poděkování patří klasicky našim fanouškům, přátelům, rodinám. Přijel se na nás podívat parádní počet lidí a jsme vám za to vděčný.

Už za týden čeká Nordians další venkovní zápas, věříme že i ten bude vítězný, tentokrát proti Tábor Foxes.

Go Nordians Go

Nordians Teplice


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*