Dobrá zpráva, novosedlická škola je bezbariérová

  •  

Bezbariérovou plošinu získala základní škola v Novosedlicích. V budoucnosti by ráda přijala více imobilních žáků a pomohla jim s integrací mezi ostatní děti.

Základní škola v Novosedlicích na Teplicku patřila donedávna k mnoha dalším běžným školním budovám, kde se žáci během dne přesouvají do učeben po schodištích. Pro dnes již bývalou žákyni na invalidním vozíku tak pohyb po škole představoval stresující bariéru, kdy při každém příchodu a odchodu do školy museli asistovat otec nebo zaměstnanec školy. Ani přístup do tělocvičny není bezbariérový. Proto se vedení školy rozhodlo postupně bariéry odstranit umožnit tak do budoucna přijetí více imobilních žáků a poskytnout jim vhodné podmínky pro začlenění do kolektivu a možnost účastnit se všech součástí výuky.

„Bezbariérový přístup bude taktéž možno využít v případě osob, které budou krátkodobě imobilní, například z důvodu úrazu,“ dodává Ilona Svobodová, zástupkyně ředitele škol a dodává, že Nadace ČEZ podpořila projekt částkou 500 tisíc korun.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*