Záchytka: Černý Petr vyšel na Teplice

  •  

Protialkoholní a protitoxikomanická záchytná stanice začne brzy fungovat v areálu teplické nemocnice. Krajská zdravotní ji buduje  v pavilonu C. Zastupitelé Ústeckého kraje dnes na letošní provoz záchytky schválili neinvestiční dotaci pro Krajskou zdravotní do výše 22,26 milionu korun.

Zřídit záchytnou stanici v teplické nemocnici se však nelíbí vedení města, se kterým tento záměr kraj neprojednával. „Je to Černý Petr pro město Teplice. Obáváme se, že zřízením záchytky v Teplicích jako jediné záchytky v kraji může mít negativní dopad na město. Svážení opilých nepřizpůsobivých občanů z okolí, nijak nezaručuje jejich zpětnou přepravu do jejich obce. A tak je vysoce pravděpodobné, že tito lidé zůstanou po opuštění tohoto zařízení v našem městě,“ řekl krajský zastupitel a teplický primátor Hynek Hanza.

Ústecký kraj marně hledal vhodného provozovatele záchytky i například komerčního, jako mají v jiných krajích. „Nejvhodnější řešení se našlo až spolu s Krajskou zdravotní, právě v prostorách teplické nemocnice,“ uvedl hejtman Oldřich Bubeníček, s tím, že kraj má v plánu zřídit do budoucna více záchytných stanic.

Záchytná služba není v Ústeckém kraji provozována od roku 2001 a dosud záchytky suplují oddělení Emergency v jednotlivých nemocnicích. Zřízení přijde na téměř 18 milionů korun a ročně má provoz zařízení stát přibližně 22 milionů korun. Krajská zdravotní zítra (30. 4.) představí v teplické nemocnici nové prostory protialkoholní a protitoxikomanické záchytné stanice. „O žádné akci jsem nebyl informován… takže to, že se něco děje a já nevím co, jen potvrzuje, jak o věci záchytky Krajská zdravotní neinformuje město Teplice,“ dodal primátor Hanza.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*