FOTO: Aquacentrum bylo slavnostně otevřeno

  •  

Po zimním stadionu mají Teplice i nové aquacentrum. „Na veřejnost čeká nový 25 m dlouhý plavecký bazén se čtyřmi drahami s teplotou vody do 26°C. Dětský svět nabídne termální vodu o teplotě vody 33 °C a atrakce jako jsou například tobogán, dětská skluzavka, vodní hřib, divoká řeka, houpací jeskyně, lezecká síť, masážní lehátka a lavice, široká skluzavka s dojezdem a chrliče vody. Mezi stávající saunou a plaveckým bazénem přibylo nové brouzdaliště pro nejmenší. Dále přístavba saunového zázemí pro rodiče s dětmi a zvětšení ochlazovacího bazénku v hlavní sauně,“ představil novinky ředitel aquacentra Michael Paraska.

Slavnostní zahájení provozu úplně nového plaveckého bazénu a zrekonstruovaného Dětského světa proběhlo v úterý za účasti vedení města, pěveckého sboru Fontána ze ZŠ Maršovská a sportovní vsuvky v podobě plavecké štafety na 4 x 100 m.

První štafetu tvořila nejlepší česká plavkyně Simona Baumrtová – Kubová a tři děti z plaveckého klubu Krupka – Nikola Kulhavá, Aneta Vlasáková a Jonáš Vlk. Proti nim nastoupil primátor Hynek Hanza, náměstek primátora Jiří Štábl, oblastní ředitel Metrostavu Roman Vildner a ředitel Aquacentra Michael Paraska. Vítězem byla štafeta Simony Baumrtové. V závěru předvedl úspěšný teplický freediver David Vencl ukázku dynamiky s monoploutví.

Kompletní rekonstrukce aquacentra probíhá od podzimu 2017. Stavba ze začátku probíhala za úplného provozu, po půlroce se zavřela sauna a měsíc na to se zavřel bazén. Teplické aquacentrum zahájilo zkušební provoz 25. dubna. Město Teplice za přestavbu zaplatilo více než 315 milionů korun.

„Financování akce Dětský svět bylo uhrazeno z prostředků města, nebylo využito žádných dotací. Město na tuto akci uvolnilo finance z našetřených prostředků,“ dodává primátor Hynek Hanza.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*