Na Lázeňské se „vyšlapalo“ 101 tisíc

  •  

Tradiční akcí na zahájení lázeňské sezony v Teplicích je i charitativní Oranžové kolo. Letos místo Oranžového kola Nadace ČEZ přivezla handbiky, na kterých se během neděle vystřídaly stovky lidí s cílem pomoci potřebným.

„Letos jsme do Teplic přivezli speciálně upravené handbiky a každý návštěvník měl možnost jednu minutu šlapat rukama pro vybranou organizaci a vydat co nejvíce vlastní energie, kterou jsme následně přeměnili ve finanční příspěvek. Jsme moc rádi, že se díky společné energii všech podařilo vyšlapat tak vysoké částky, že pomoc druhým stále není pro mnohé z nás cizí,“ uvedla ředitelka nadace Michaela Ziková.

Minutou šlapání za pomoci rukou lidé pomohli dvěma organizacím z Teplicka – Květina a Podkrušnohorské domovy sociálních služeb Dubí.  Došlo i na duel osobností a závěrečný finiš zástupců obou organizací.  Celkem se na Lázeňské vyjelo 101 476 korun.

Posláním organizace Květina je spolupodílet se na začleňování osob do společnosti, minimalizovat a předcházet sociálnímu vyloučení, podporovat rodiny a spoluvytvářet podmínky pro zdravé fungování jejích členů. Služby organizace jsou určeny lidem, kteří se nacházejí v nepříznivé sociální situaci či osobám pečujícím o děti v náhradní rodinné péči. „Za získané prostředky upravíme prostory nově vznikající sociální služby v Teplicích, nízkoprahového denního centra a část použijeme na úhradu nájemného těchto prostor,“ vysvětlila ředitelka organizace Barbora Bočková při předání šeku na částku 52 056 korun.

Činnost organizace Podkrušnohorské domovy sociálních služeb Dubí – Teplice směřuje především k tomu, aby klienti žijící v domově byli nezávislí, co nejdéle soběstační, aby byl jejich způsob života důstojný a neztráceli dosavadní společenské kontakty. „Děkujeme všem, kteří minutou šlapání pomohli a získali jsme tak krásných 49 420 korun, které použijeme na volnočasové aktivity našich seniorů, jako jsou různé výlety a kulturní představení,“ dodává ředitel Jaroslav Zeman.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*