FOTO: Lions club Teplice a Arkadie dětem k jejich svátku

  •  

Společným dárkem Lions klubu a Arkadie teplickým dětem k jejich svátku je už čtvrtým rokem  Tvořivý den na zahradě školy Arkadie.
Členové „Lvího klubu“, zaměstnanci jednotlivých středisek Arkadie i její školy, ale také studenti teplického gymnázia připraví na zahradě řadu stanovišť, na kterých si mohou děti z připraveného materiálu vyrobit s jejich asistencí řadu milých drobností.

Slunečné odpoledne vítalo spolu s ředitelem školy a členem Lions clubu Ivanem Růžičkou už v bráně celé rodiny nebo jednotlivé děti.  Celkem branou prošlo na 450 účastníků tohoto pestrého odpoledne. Na deseti stanovištích, obsazených pedagogy školy, zaměstnanci stacionáře a dvou chráněných dílen, ale také dvanácti dobrovolníky – studenty teplického gymnázia, si vyrobili drobnosti, od hravé rukavice – nafukovací hračky, přes papírového klauna až po smaltovaný náramek, nebo si jen zatloukli hřebík (kolik dnešních dětí k tomu má běžně příležitost?) či vytvořili maxibublinu. Studenti gymnázia sebou ze svého bioparku přinesli několik zvířat a tak se pohlazení agamy či trnorepa stalo zajímavým zážitkem.

Kdo si něco vytvořil (ti nejmenší třeba za pomoci tatínka nebo babičky), dostal výborný koláček, jeden z pěti set, které do akce věnovali studenti Hotelové školy, obchodní akademie a střední průmyslové školy Teplice, protože, jak řekl ředitel Růžička, „bez práce nejsou koláče“. A kdo se tvořením unavil, mohl usednout před pódium, na kterém žáci 1. stupně pod vedením Jany Kounovské a Terezy Palové předvedli s velkým úspěchem své tanečně-divadelní představení, následně vystoupil kroužek REV!VAL školičky Arkadie a kytarové duo z teplické konzervatoře. Připraven byl i prodejní stánek, který nabídl výrobky chráněných dílen Arkadie.

Formou dobrovolného vstupného se vybralo 2100 Kč na projekt screeningového vyšetření očí dětí v mateřských školách „Lví očko“, který již řadu let zajištuje Lions klub Teplice. To je jakási charitativní tečka za velmi úspěšnou akcí. Samozřejmě všem zúčastněným velké poděkování od ředitele ZŠ a PrŠ Arkadie o.p.s. Ivana Růžičky a prezidenta Lions clubu Teplice Jana Gaislera.

Josef Hon, Arkadie Teplice


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*