Stovky běžců se zúčastnili oblíbeného závodu Milada Run

  •  

Tropické počasí neodradilo šest stovek běžců absolvovat svou trasu okolo jezera Milada. Sobotní závod Milada Run byl vyvrcholením sportovního seriálu Milada Tour.

V závodě na 5 km potvrdili svou výkonost favorité Petr Žaloudek s Evou Slavíkovou. V nabité konkurenci na desítce zvítězil mezi muži mostecký Aleš Filingr, zlatý hattrick z Milady dokonala Zuzana Rusínová. Náročnou půlmaratonskou trasu ovládli Petr Zuda a Vendula Praská.

Zajímavé obsazení měl běh na 5 km, kterého se zúčastnily ústecké sportovní kluby. Ti si to rozdali v týmové soutěži. Díky skvělému výkonu Fabiany Bytyqi o pouhé dva body vyhráli zástupci boxerské školy Lukáše Konečného těsně před ústeckými florbalisty. Třetí místo bral hokejový Slovan a čtvrté basketbalisté Slunety.

Pro všechny návštěvníky připravili organizátoři zajímavý doprovodný program. Nechyběla společná autogramiáda olympioničky Denisy Rosolové a ústeckých sportovců, vystoupení biketrialisty Martina Šimůnka, hasičů z Telnice, bubenická show i mnoho dalších aktivit pro děti i dospělé.

„Letos s námi sportovalo znovu přes 1 500 lidí. Myslím, že se nám pomalu začíná dařit to, co jsme si před dvěma roky předsevzali. Vybudovat na Ústecku kvalitní sportovní akci, která během celého roku motivuje k pohybu, představí jezero Milada a jeho okolí v pozitivním světle a bude dělat lidem v kraji radost,“ řekl za pořadatele Michal Neustupa.

Kromě Milada Run je součástí sportovního seriálu Milada Tour také zimní běh a jarní cyklozávod.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*