Kraj podporuje vzdělání, na studenty čekají stipendia

  •  

Ústecký kraj vyhlásil pokračování programu, který má za cíl podpořit vysokoškolské vzdělání. Takže i v následujícím akademickém roce můžou studenti získat stipendium ve výši 20 až 50 tisíc korun. Žadateli mohou být všichni vysokoškoláci s trvalým pobytem v České republice, nejen ti z našeho kraje.

Stipendia si v našem regionu po studiích odpracují. Protože tu musí být zaměstnáni tolik let, kolik brali stipendia. V případě, že začnou pracovat jinde, tak musí částku vrátit.

Kraj nabízí stipendia na další akademický rok už pošestnácté. Zatím stipendium využilo 1 056 studentů. Do konce roku 2018 studentům Ústecký kraj přiznal a poskytl 43 milionů korun.

Od roku 2015 nabízí Ústecký kraj stipendia i lékařům, zubařům a farmaceutům, kteří zde chybí. V tomto stipendijním programu je nyní zařazeno 67 stipendistů a ti mohou za rok získat 50 tisíc korun. Za 4 roky existence tohoto programu byla stipendistům vyplacena částka 6,7 milionů korun. Speciální stipendium má kraj i pro nelékařské zdravotnické pracovníky. Ti mohou získat 30 tisíc korun na akademický rok.

Žadatel musí mít trvalé bydliště v České republice, musí být studentem, který úspěšně zakončil alespoň první ročník a musí splnit podmínku, že má příslib od budoucího zaměstnavatele uzavřít s ním pracovní smlouvu.

Podle hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka nabízí stipendia i Krajská zdravotní, která díky špičkovým pracovištím můžou být pro studenty velkým lákadlem.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*