I letos mají zaměstnanci AGC k dispozici elektrokola

  •  

Zaměstnanci AGC Automotive Czech mohou o letních prázdninách využívat elektrokola k přepravě mezi výrobními závody v Chudeřicích a v Bílině, které jsou od sebe vzdáleny zhruba dva kilometry. Firma tím chce zmenšit ekologickou stopu a podpořit zdravý pohyb zaměstnanců.

„Zakoupili jsme tři elektrokola, abychom podpořili zdravý pohyb lidí i při práci, pokud je to možné. Jako příležitost jsme využili to, že se lidé přepravují mezi zhruba dva kilometry vzdálenými částmi naší firmy mezi Chudeřicemi a Bílinou. Pomáháme tak částečně snížit naší ekologickou stopu, protože se nemusí jezdit auty, a ještě se lidé při jízdě na kole protáhnou,“ říká Tomáš Brokeš, personální ředitel AGC Automotive Czech.

V současné době mohou zaměstnanci využít celkem tři elektrokola. „Vloni, kdy jsme kola nasadili poprvé, se každé z nich využilo na téměř 80 jízd. V provozu byla až do října, kdy stále přálo počasí. Přeprava je přitom velmi rychlá a časově nenáročná. Částečně řeší i dopravu v případě nedostupnosti firemního vozidla,“ dodává Tomáš Brokeš.

AGC Automotive Czech se pravidelně umisťuje mezi nejlepšími zaměstnavateli v regionu z pohledu péče o zaměstnance. Loni například získala firma speciální cenu za svou HELP linku, na které mohou zaměstnanci bezplatně a anonymně řešit své potíže nejen v práci, ale i v osobním životě.

Chudeřický závod je největším závodem na výrobu autoskel skupiny AGC a jedním z největších a nejkomplexnějších v Evropě. Skupina AGC je největším světovým výrobcem plochého skla. AGC Automotive Czech dodává automobilová skla pro všechny největší světové automobilky, jako jsou jednotlivé značky koncernů Volkswagen, Mercedes, BMW, Škoda, GM, FORD, Renault, Toyota, Peugeot, Citroën, Suzuki, Fiat a další.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*