Hadí lázně mají šanci, rozhodnutí exministra posoudí ombudsmanka

  •  

Hadí lázně, které už nejsou, podle rozhodnutí bývalého ministra kultury Antonína Staňka, kulturní památkou, mají ještě šanci. Do kauzy se vloží veřejná ochránkyně práv Anna Šabatová. Podnětem k prošetření rozhodnutí exministra Staňka se bude ombudsmanka zabývat v nejbližších týdnech.

Bývalý ministr Antonín Staněk rozhodl o teplických Hadích lázních poslední den ve funkci. Provedl to navzdory památkářům. A i když se budova nachází v památkové zóně, tak to neznamená, že ji majitel nemůže zbourat.

„Tento krok zklamal řadu Tepličanů, kteří se opakovaně o stav Hadích lázní zajímali. Doufám, že se nenaplní černé scénáře, kdy by mohlo dojít k jejich demolici. Přeji si, aby Hadí lázně neskončily stejně neslavně jako některé známé historické stavby v Teplicích,“ řekl náměstek primátora Jiří Štábl.

Svému účelu přestala budova sloužit na přelomu tisíciletí a skupina JTH jí vlastní od roku 2006. Soukromý majitel chtěl objekt přestavět, ale jeho záměr narážel na odpor památkářů. Plán majitele budovy Jaroslava Třešňáka byla lázeňská léčebna pro děti s pohybovými poruchami. Do Hadích lázní chtěl developer investovat kolem dvou set milionů korun. Jaký bude jejich osud teď, se teprve uvidí.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*