V Přítkově v pátek požehnají zvoničce

  •  

Zvonička Svaté rodiny je už na svém místě v Přítkově. Tam částečně nahradí kapličku, která nedaleko místa, kam byla zvonička osazena, stála v letech 1805 – 1947 a byla rovněž zasvěcena Svaté rodině.

„V pátek 13. září od 17:00 proběhne slavnostní odhalení zvoničky spojené s požeháním, které bude celebrovat jáhen Jiří Breu. Přítomni budou také oba tvůrci. Následovat Sousedské posezení v areálu soukromé MŠ U Kočiček s občerstvením a „pojízdnou“ hospodou. K tanci a poslechu zahraje country kapela Desperádi z Chabařovic. Místní budou mít zároveň možnost debaty s vedením obce,“ zve místostarosta obce Roman Nešetřil.

Zvoničku, která měří 4,5 metru, vyřezali z kmene vyvráceného dubu řezbáři Ondřej Drábek a Marcel Jeřábek. Zároveň byly do Přítkova přestěhovány také dvě masívní lavičky. Ty Marcel Jeřábek zhotovil ze stejného kmene a budou sloužit jako posezení pro místní i pocestné s výhledem na České středohoří. Zhotovení zvoničky včetně dodání zvonu přijde obec na 35 tisíc korun a materiál je zdarma. Řezbáři použili vyvrácený dub z proboštovského lesoparku.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*