Po kraji se bude cestovat lépe

  •  

Každoročně se v prosinci se mění jízdní řády. Stejně tak tomu bude i u Dopravy Ústeckého kraje (DÚK). Nově bude dopravu na železnici zajištovat sedm dopravců. Ve všech vlacích v  kraji budou platit integrované papírové i elektronické jízdenky DÚK.

„Tarify se pro příští rok nemění. Cestující mohou dál využívat řadu výhod integrovaného tarifu DÚK. Cestování na krajský tarif je většinou levnější a navíc zahrnuje MHD ve městech. Integrovanou jízdenku mohou cestující využít nejen při své cestě vlakem, ale také na městské hromadné dopravy v jednotlivých městech. Jsme také rádi, že se po třech letech podařilo s Českými drahami vyjednat, že budou na území kraje uznávat naše čipové karty, protože s nimi se cestujícím z tarifu DÚK nabídne sleva 10 % z běžného jízdného“ řekl náměstek hejtmana pro dopravu Jaroslav Komínek. „Tímto bychom chtěli reagovat na některé nepřesné informace týkající se cestování po kraji a vydávání jízdenek,“ dodává Komínek. Nově kromě ČD budou čipové karty DÚK číst i všichni noví železniční dopravci a také MHD v Ústí nad Labem.

Při cestách po kraji cestující využijí jen tarif DÚK jak v železniční, tak autobusové dopravě. Při cestě mimo kraj nebo odjinud do Ústeckého kraje bude cestujícím vydán jízdní doklad podle Tarifu Českých drah, a to i za úsek do cíle cestujícího v Ústeckém kraji.

Jízdenky DÚK už můžete využívat na MHD v Děčíně, Varnsdorfu, Teplicích, Bílině, Chomutově, Jirkově, Ústí nad Labem, Roudnici nad Labem, Mostě a Litvínově. Cenu jízdenky DÚK zjistíte na tarifním počítadle na www.dopravauk.cz.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*