18 milionů za Hadí lázně je pro město moc

  •  

Město si nechalo zpracovat posudek, z kterého vyplývá, že se Hadí lázně dají ještě zachránit. Zchátralá budova má podle něho hodnotu zhruba 6,8 milionů korun. Majitel, developer Jaroslav Třešňák za tuto památku ale požaduje 18 milionů.

„Pan Třešňák lázně koupil za 15 milionu korun, teď za ně od města požaduje osmnáct. Aby se mu vrátily investované prostředky, které však na budově patrné nejsou. Hodnota budovy se podle mě během let spíš snižovala,“ říká primátor Hynek Hanza.

Pokud by město opravdu jednalo o vykoupení budovy lázní i s pozemkem, tak by tlačilo cenu dolů. „Určitě bychom vycházeli z částky, kterou nám sdělil znalec. Z posudku vyplývá, že zvrácení degradace budovy by přišlo na dvacet milionů korun. K tomu je potřeba připočíst samotnou revitalizaci,“ vypočítává primátor.

Zda k prodeji dojde, záleží na dalších jednáních, sám majitel zatím není rozhodnutý. „Představuji si na místě kavárnu a například moderní muzeum lázeňství, které tu chybí,“ dodává Hanza.

Svému účelu přestala budova sloužit na přelomu tisíciletí a skupina JTH ji vlastní od roku 2006. Od té doby chátrá. Exministr kultury Staněk jim poslední den ve funkci odebral status kulturní památky. V současné době se rozhodnutím svého předchůdce zabývá ministr kultury Lubomír Zaorálek i ombudsmanka Anna Šabatová


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*