Neslušní budou v Krušnohorském divadle

Krušnohorské divadlo. Foto: Daniel Mareš
  •  

Současnou hru Neslušní s velice naléhavým tématem uvádí spolek Ulpan Teplice v rámci festivalu Teplický Cimes 2019 – Dny židovské kultury.

Těšit se na ní můžete 27. listopadu od 19.00 v Krušnohorském divadle. Vstupné je od 100 do 150 korun. Příběh o odvaze, touze, lásce, cti a o schopnosti vyrovnat se svým údělem. A také o tom, že před námi v našem životě stále znovu a znovu vyvstávají jen velmi těžko zodpověditelné otázky. A jediný způsob, jak se s tím vyrovnat je pokoušet se znovu a znovu na ně hledat odpovědi. Neslušní se stali vítěznou inscenací Mezinárodního divadelního festivalu Slavija 2019 v Bělehradu a získali Cenu Dona Quijota.

Bábek se svými herci dostal tento silný příběh na pódium v poctivé herecké činohře. Židovské ghetto, evropská divadla, meziválečný Berlín, Amerika. Hraje se téměř bez rekvizit, zato s živým klezmer bandem. Sedmička herců skáče z role do role, podle toho, zda právě předvádí úryvky Ašovy hry, či naopak osudy jejích protagonistů a tvůrců. Orientaci divákovi usnadní promítané poznámky, které upřesní časové a místopisné zasazení, případně která část Boha pomsty je právě inscenována.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*