V Krupce máme hasičské muzeum

  •  

Jednou z priorit SDH Krupka bylo a stále je Hasičské muzeum. To původní bylo slavnostně otevřeno dne 24. června 1973 u příležitosti 100. výročí založení sboru a nacházelo se v Husitské ulici, v přízemí budovy Muzea v Krupce, které je pobočkou Regionálního muzea v Teplicích. Za desítky let trvání SDH Krupka nashromáždili jeho členové spoustu unikátních exemplářů techniky, výzbroje, výstroje a dalších předmětů souvisejících s činností hasičů. Nedílnou součástí sbírky jsou dokumenty, fotografie a mnoho různých písemných a obrazových artefaktů.

Výstava se také v průběhu let rozrostla o „dědictví“ zaniklých sborů z okolních obcí i o dary, které krupským věnovali kamarádi hasiči ze sborů spřátelených. Už pár let jsme v nových prostorách. V krásném prostoru kulturní památky bývalé vznikl výstavní prostor o ploše 400 m2.

Nové hasičské muzeum nabízí skvělou možnost pro návštěvu zájemců o historii města, fanoušků hasičského „řemesla“, ale i rodin s dětmi, pro které je zde připraveno velké překvapení. Otevírací doba je denně od 9.30 DO 17.00, od 12.00 do 12.30 polední přestávka. Pro skupinové prohlídky je možné objednat návštěvu telefonicky zde: 602 493 177.

SDH Krupka


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*