FOTO: V Modlanech zahájili adventní období

ilustr. obr.
  •  

Vánoční Modlansko 2019 začalo poslední listopadovou sobotu slavnostním rozsvícením vánočního stromu. Za zvuku fanfár přivítal starosta obce Modlany Lukáš Bartoň spoluobčany obcí Modlanska, ale i sousedy z okolní. S pásmem básniček a písniček se zimní a vánoční tematikou, se představili ti nejmenší, z Mateřské školy Modlanská rolnička.

„Vystoupení se vydařilo a spokojené děti, odměněné velkým potleskem přihlížejícího příbuzenstva, s úsměvy a radostným očekáváním rozsvícení vánočního stromu. Stromek se pak rozzářil přesně po odpočítání posledních vteřin a zvolání „Stromečku rozsviť se“. Vzápětí na to se rozzářila také obloha bohatým ohňostrojem. Koledy v podání žesťového tria Petra Černého, vytvářely příjemnou atmosféru vánočně naladěného podvečera,“ popisuje průběh akce místostarosta obce Petr Hubený.

Vánoce jsou nejlepším časem, kdy pomáhat ostatním. Tak jak se stává v Modlanech již tradicí, podle hesla „Bavíme se, ale pomáháme“, bude i letošní Vánoční Modlansko o podpoře potřebnému.

„Tentokrát pomůžeme rodině dvouletého Péti z Krupky, který od narození trpí nemocí Motýlích křídel. Charita není našim občanům lhostejná a již první večer mezi sebou vybrali více jak dva tisíce korun, děkujeme a vážíme si Vaší podpory,“ dodává místostarosta obce.

Lahodná vůně svařáku a punče, přilákala návštěvníky ke stánku s občerstvením, kde si mohli nabídnout i domácí vánočku a „skořicák“ od Přátel Modlanska.

Program Vánoční Modlansko pokračoval hned v neděli, kdy proběhl první adventní koncert v zaplněném kostele sv. Apolináře v Modlanech, při kterém se představil zpěvák Jakub Smolík.

Druhý adventní koncert se koná už tuto neděli. Od 16:00 vystoupí kostele sv. Apolináře s pásmem Ježíškovo zpívánky, děti z mateřských školek.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*