Uplynulý víkend byl na Modlansku pestrý

  •  

V pátek podvečer začal pestrý víkend Setkáním rodáků a starousedlíků Modlanska. Na čtyřicet bývalých či současných sousedů se sešlo, aby zavzpomínalo na dětství a na místa, kde vyrůstali, na své mládí, ale i na své předky. Na úvod všechny přítomné přivítal starosta obce Lukáš Bartoň. U pěnivého moku, lahodného vínka a dobrého jídla proběhlo velmi příjemné, neformální posezení do pozdního večera.

V sobotu bylo setkání dětí z Modlanska s Mikulášem a jeho družinou. Než Mikuláš v doprovodu čertů a anděla dorazil, aby rozdal dárky, tak se o zábavu postaral Mimoň, který se svými pomocnicemi nachystal plno soutěží.

V nedělním dopoledni se ve Věšťanské hospůdce sešlo více jak dvacet dětí u Dětského vánočního tvoření a společně s rodiči vytvářely vánoční dekoraci.

Již před týdnem proběhlo podobné tvoření v zasedací místnosti obecního úřadu, ale tentokrát to bylo pro dospělé. Velké poděkování patří paní Petře Bartoňové za skvělý nápad a i samotnou realizaci.

Nedělní odpoledne bylo věnováno II. Adventnímu koncertu u příležitosti cyklu Vánoční Modlansko 2019. Tento advent byl věnován dětem z mateřských škol. Děti z domácí Modlanské Rolničky, MŠ Jeníkov a teplického Pramínku měly pro „Ježíškovo zpívání“ připravený pestrý program plný písniček, říkanek a básniček.

Roztomilý dětský úsměv v andělském či sněhulákovém kostýmu a snaživý výkon, roztleskal zcela zaplněný kostel sv. Apolináře v Modlanech. Více jak osmdesátka dětí završila II. Adventní koncert společnou koledou „Nesem vám noviny“.

Petr Hubený, Přátelé Modlanska


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*