Děti z domova v Tuchlově mají nové auto

  •  

Nové auto, které bude dětem a pracovníkům z Dětského domova Tuchlov sloužit, k přepravě nebo odvozu na různé akce dostali  zástupci zařízení. Zcela novou Dacii Dokker slavnostně převzali  začátkem prosince. Na financování vozidla se podílelo zhruba 30 firem a jednotlivců z místních obyvatel i přilehlého okolí.

„Myslíme si, že každá společnost, která s úspěchem provozuje svou činnost, by měla alespoň malou částí pomoci těm, kteří to opravdu potřebují. Pro většinu zařízení pečujících děti není zrovna jednoduché pořídit si nový vůz. Proto jsme se rozhodli vzít situaci do svých rukou a zařízením i organizacím pečujícím o osoby nacházející se v nouzi tímto způsobem pomoci,“ uvádí Miroslav Káninský, jednatel společnosti Kompakt.

Dětský domov v Tuchlově, který zabezpečuje dvaatřicet dětí, obdržel nový vůz v rámci projektu Sociální automobil. Ten funguje po vzoru evropských měst již 20 let, za tu dobu Kompakt předal v České republice na stovky vozidel. Dětský domov Tuchlov získal v celkovém pořadí již 814. automobil.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*