Běh s čelovkou pomohl Monice

  •  

Minulou sobotu se konal první ročník dobročinné akce nazvané Běh s čelovkou. Společně s organizací Pomáhej srdcem ho pořádálo Centrum pro roztroušenou sklerózu Nemocnice Teplice. Na účastníky čekala trasa dlouhá 5,2 kilometru předvánočním městem.

Běhu s čelovkou se v sobotu večer zúčastnilo 302 sportovců. Výtěžek je více než 42 tisíc korun a bude věnován na nákup kompenzační pomůcky, nehrazené zdravotní pojišťovnou, pro pacientu RS centra (Centra vysoce specializované péče pro roztroušenou sklerózu a neuromyelitis optica) při teplické nemocnici Moniku Schmidtovou.

Šestačtyřicetileté Monice Schmidtové byla diagnostikována roztroušená skleróza v roce 2000. Zpočátku se snažila si nemoc nepřipouštět a žít normálně. Dokonce se jí narodil i zdravý syn, ale časem nemoc postoupila a Monika je stále více závislá na svém okolí. Sama ujde pár kroků, na větší vzdálenosti potřebuje invalidní vozík a mít doprovod, který jí pomůže.

„V tom je roztroušená skleróza opravdu strašná. Musím vše plánovat, prosit o pomoc s doprovodem, prostě člověk se stane hrozně nesamostatný,“ vysvětluje Monika. Existuje jedna věc, která by jí vše usnadnila – malý elektrický skútr. Jako matka samoživitelka s invalidním důchodem si ho ale dovolit nemůže. Právě výtěžek z akce bude na nákup skútru použit.

Záštitu nad akcí převzali generální ředitel Krajské zdravotní Petr Fiala a primátor Teplic Hynek Hanza.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*